icon language english

Studentská unie Jihočeské univerzity

Kampus žije!

Dvoudenní festival plný přednášek, hudby, jídla a pití, který opět zabodoval.

13:49, 16/02/2022

18. 10. 2019 – První den festival zahájil svou přednáškou NoTentMan alias Matěj K. o své cestě za polární kruh. Rodák z Příbrami, co se jednoho dne rozhodl pěšky a bez stanu absolvovat dobrodružnou cestu napříč Evropou, a právě o to, se s námi přijel podělit. Matěj si prošel zkouškou, kdy se mohl spolehnout jen na sebe a doufat v pomoc od místních obyvatel. Bylo opravdu zajímavé poslouchat, jak je každý stát svou kulturou jiný, ale všude se najde pár dobrých duší, které jsou ochotny ubytovat cizího člověka u sebe v domě. Jeho výklad společně s fotoprezentací byl opravdu úžasný.

Dále následovala přednáška s názvem Nevinně o víně, kde se zúčastnění dozvěděli nemalé informace o tom, jak vlastně vína rozeznávat, že barva a kvalita jsou dva velké protiklady. Dále byli zasvěceni do světa etiket a jak si podle nich lze vybrat dobré francouzské víno. Tímto vším studenty provedla zkušená sommeliérka Káťa M., která je shodou okolností i naší členkou Studentské unie, a ve svém projevu přivedla do sálu mnoho nových a velmi překvapivých informací. Po přednášce přišla na řadu i degustace, pod vedením specialisty na kvalitní a chutná vína Marka S., který odprezentoval jednotlivá vína z nabídky degustace a doplnil je i svým humorem.

Po celé odpoledne se zájemci mohli nechat také potetovat hennou od zkušené a sympatické tatérky Neiry Lohikäärme, která splnila všem jejich přání a přenesla jejich představy, alespoň na pár dní, na kůži.

16. 10. 2019 – Málokdo stačil vstřebat veškeré informace a dojmy z předchozího dne a už se pokračovalo dál. Druhý den patřil celý jen umělcům různých kapel, který odstartovala kapela The Maso. Parta pěti Jihočechů, kteří se nebojí to nikde rozproudit, a tak tomu bylo i na louce našeho Kampusu. Energie z nich sálala až ke studentům na kolejích a všem rozhoupali boky do stran.

Dětský pokojíček, tato kapela vystupuje na mnoha akcích Studentské unie a na Kampus žije!, tomu nebylo jinak. Banda šesti kluků s chytlavými songy, úžasnou sehraností a krásným úsměvem, potěšili svým vystoupením opravdu každého.

Svou show nám předvedla i kapela After Hours. Čtyřčlenná banda zaměřená hlavně na klasický sound 60. a 70. let propojený popovou melodikou z let 90. Jejich silné melodie přivedly spoustu nových diváků a rozproudily krev v našich trochu zmrzlých končetinách.

Zlatým hřebem večera byla brněnská kapela MUCHA. Snad se tu nenajde nikdo, kdo by neznal výstřední a občas i provokativní texty písničkářky Nikoly Muchové. Bohužel kvůli technickým problémům, trval její koncert jen pár minut. Mucha ale své fanoušky nezklamala a odehrála svůj výstup i bez pomoci elektriky a zvučení. I přes tyto komplikace bylo jejich vystoupení naprosto dokonalé a my jsme velmi rádi, že se i přes to všechno kapela nevzdala.

Po oba dny bylo pro účastníky festivalu připraveno i občerstvení formou grilovaných klobás a hermelínů od skvělých mistrů grilu Studentské unie. Na závěr bychom chtěli popřát všem studentům hodně štěstí do nového akademického roku, spoustu dobrých studijních výsledků a děkujeme za skvělou účast a podporu na festivalu Kampus žije!

Vaše SUJU ♥

Další články

Všechny články