icon language english

ESN USB Budweis

International days

Mezinárodní dny 2022 byly úspěšně završeny ve čtvrtek 28. dubna 2022 v kampusu Jihočeské univerzity před Studentským klubem Kampa.

15:57, 15/06/2022

Ve čtvrtek 28. 4. 2022 byly úspěšně zakončeny International Days 2022 v kampusu Jihočeské univerzity před Studentským klubem Kampa. 

International Days – tradiční akce zaměřená na prohloubení vztahů mezi českými a zahraničními studenty probíhala letos ve dnech 26. 4. – 28. 4. 2022. Cílem celé akce bylo přiblížit nejen samotný program Erasmus, který studenti po celém světě využívají k výjezdům do zahraničí na partnerské univerzity, ale hlavně nabídnout volnočasové aktivity a pomoci tak studentům poznat svoje zahraniční spolužáky, vyměnit si zkušenosti a inspirovat další ke studiu v zahraničí.

První den akce byl odstartován ikonickým průvodem Flag Parade. Vlajkový průvod, kterého se účastní zahraniční studenti nesoucí vlajku své domovské země, prošel celým kampusem univerzity, aby tak pomyslně odstartoval International Days a zároveň zvýšil povědomí o probíhající akci. Odpolední program byl pak zasvěcen sportu a lekci tanců z různých koutů světa. Osobní zkušenost je vždy nejcennější, a proto čeští studenti, kteří sami zvažují odjezd na studijní pobyt, velmi ocenili Erasmus Talks probíhající hned první večer ve Studentském klubu Kampa. Tam totiž měli možnost poslechnout si osobní zkušenosti studentů, kteří se právě vrátili ze svých zahraničních studijních pobytů a mohli se tak zeptat na všechno, co je zajímá.

Středeční ráno bylo zahájeno meditačním cvičením pod vedením kvalifikovaných mentorů z Indie a Čech. Šlo o jedinečný zážitek, který mnohé ze zúčastněných mile překvapil. Pro ty, kteří dávají přednost pohybu, byly následně připraveny taneční lekce, do kterých byli zapojeni zahraniční studenti, kteří předcvičovali tradiční tance své země. Druhý den byl završen přátelským volejbalovým utkáním mezi týmy českých a zahraničních studentů. Vítězný tým obdržel cennou odměnu darovanou přímo Jihočeskou univerzitou. 

Poslední den byl pak hlavně o relaxaci a seznamování. V blízkosti Studentského klubu Kampa byl uspořádán společný piknik s hudbou a vzniklo tak příjemné posezení s přátelskou atmosférou pro všechny.   

Tímto děkujeme nejen všem organizátorům (ESN USB Budweis, Útvar pro zahraniční vztahy JU a Europe Direct České Budějovice), ale i zúčastněným za skvělou podporu.

Těšíme se na setkání v rámci dalších mezinárodních dnů na JU.

Další články

Všechny články